کلا خانواده هومر به چند بخش به شرح ذیل تقسیم می شود :
1- german beauty humer : ( هومر زیبای آلمانی ) : این گونه ، گونه زینتی خانواده هومر هاست . این کبوتر ، کبوتری بسیار باهوش و با استعداد است اما قدرت پرواز زیادی ندارد و بیشتر به عنوان کبوتر زینتی نگهداری می شود . در ضمن در ایران این گونه را به عنوان کبوتر هومر می شناسند و به کبوتر کله اسبی هم در ایران موسوم است. 
2- show humer : ( هومر نمایشی ) : این گونه نیز از نظر خصوصیات شبیه گونه قبلی می باشد فقط از نظر ظاهری ا این گونه تفاوت دارد . این گونه در ایران به هومر کله گاوی موسوم می باشد . 
3- exhibition humer : این گونه نیز یک گونه زینتی می باشد و قدرت پرواز کمتری دارد . از نظر کشیدگی جثه از نژاد قبلی بسیار درشت تر می باشد . و علیرغم دو گونه قبلی که دارای خمیدگی در قسمت سر و نوک می باشند دارای سر و نوکی تخت می باشد . این گونه بسیار باهوش بوده و قدرت پرواز بالایی ندارد . بیشتر جنبه نمایشی دارد . این گونه در ایران بسیار کمیاب می باشد . 
4- racing humer (کبوتر مسافتی ) : این گونه دارای هوش بالا و قدرت پرواز بسیار بالائی می باشد . سرعت پرواز این پرنده بر روی خط مستقیم بسیار بالا بوده و از قدرت جهت یابی بسیار الائی برخوردار می باشد . این گونه در ایران به کبوتر مسافتی موسوم می باشد چرا که وقتی برای اولین بار این گونه وارد ایران شد دارای در پاهای خود دارای حلقه های بودند که مشخصات خاصی بر روی آن ها حک شده بود .
5- scandaroon ( اسکندرون ) : در زمان جنگ جهانی دوم انگلیسی ها این نژاد را برای امور جاسوسی بوجود آوردند . این کبوتر مخلوطی از کبوتران تند رو ، بالا رو و طولانی رو هستند . یعنی مخلوطی از هومر ها و یهودی ها . 
غیر از نژاد اسکندرون همه گونه های هومر محصول کشور آلمان می باشند و اصالتاً آلمانی هستند .
6- Antwerp Smerles humer ( هومر دوکت سینه فر ) : این گونه نیز حاصل ترکیب هومر و جغد آلمانی می باشد . این گونه صرفاً جنبه زینتی دارد . 
7-deragon humer ( هومر اژدها) : این گونه نیز دارای سرعت پرواز بالا و هوش سرشاری است و جثه ای کوچکتر از مسافتی دارد .