امیدوارم که همه چیز بر وفق مراد باشد و زمستان خوبی‌ را آغاز کرده باشید. فراموش نشود که زمستان بقول معروف فصل پربار کردن کبوتر هاست. مخصوصاً کبوترانی که قصد جوجه کشی‌ از آنها را در بهار داریم.  من بالشخصه دان کبوتر‌ها را برای زمستان سرد کانادا طوری انتخاب می‌کنم که ۲۰% چربی‌، ۱۰% پروتئین، ۱۰% املاح معدنی، و حدود ۶۰% نشاسته در آن موجود باشد. چربی‌ را از طریق تخم آفتابگردن ریز و تخم کافیشه، پروتئین را از طریق انواع و اقسام نخود‌های موجود محلی ( در ایران قره ماش یا گاودانه)، املاح معدنی را از طریق ارزن، تخم جارو ودیگر دانه‌های ریز، و نشاسته را از طریق ۲۵% گندم، ۲۵% ذرت و ۱۰% جوی به کبوتر‌ها می‌رسانم. چربی‌ زیاد در این فصل نقش خیلی‌ مهمی‌ را بازی می‌کند. لایه چربی‌ در بدن کبوتر نه فقط آنرا در برابر سرما محافظت بلکه در شب‌های سرد زمستان نقش سوخت را برای کبوتر بازی می‌کند. نشاسته  نیز هم به انرژی و هم به چربی‌ تبدیل میشود که برای این فصل لازم هستند. همانطور که میدانید پروتئین جهت رشد عضلات کبوتر لازم است اما من در این فصل به دلیل کم تحرک بودن کبوتر‌ها مقدار پروتئین را زیر ۱۰% نگاه میدارم. گفته میشود کبوترانی که در فصل زمستان سکته قلبی کرده و ناگهان مرده اند به دلیل زیاد شدن پروتئین در بدنشان بوده است.لزوم املاح معدنی هم که در اکثر دانه‌ها وجود دارد نیز بر کسی‌ پوشیده نیست. 

    در ضمن مولتی ویتامین هفته‌ای دوبار و پروبیوتیک دو هفته یک بار نیز الزامیست و سنگ ریزه، صدف خورد شده و آجر خورد شده باید همیشه در دسترس کبوتر باشد. از پوشاندن کامل گنجه خودداری کنید و منفذ هایی را جهت ورود و خروج هوای تازه در نظر بگیرید. کبوتر‌های مریض را سریعاً جدا کرده و به بیمارستانی که گرم است ببرید تا مورد مداوا قرار بگیرند.  در این فصل بخاطر بسته بودن محیط و فعال نبودن کبوتر‌ها مریضی سریع تر شیوع پیدا می‌کند.  ق.ظ