بیماری کبدی اغلب با تغذیه ضعیف یا عفونت های باکتریایی ارتباط دارد ولی به هر حال می تواند با عده ای از بیماری های دیگر در ارتباط باشد بنا براین از آنجا که مشکلات کبدی به سختی قابل تشخیص می باشند نیازبه  تشخیص بافتی دارند .

تشخیص :

برای تشخیص بیماری نیاز است که بدانیم مدفوع از 3 قسمت تشکیل شده است :

1- ادرار : در یک پرنده سالم ادرار باید روشن باشد . افزایش میزان ادرار می تواند مبین وجود یک بیماری نه اینکه تغذیه ای باشد یا اینکه تنها بیماری کبدی مطرح باشد .

2- اورات : در یک پرنده سالم اورات بایستی سفید کرمی یا خمیری گچی باشد ،  اورات سبز یا زرد نشان دهنده به خطر افتادن عملکرد کبدی است.

3- مدفوع : بایستی قوام داشته باشد نه آبکی باشد ، رنگ مدفوع به رژیم غذایی بستگی دارد . تغذیه با حبوبات و سبزیجات  رنگ مدفوع را سبز می نماید . بزرگی کبد با دید ن نقاط مشکی آبی در قسمت راست فوقانی شکم نزدیک جناق سینه  قابل روئیت می باشد . -------------------------------

پیشگیری : 
برای پیشگیری از بیماری کبد راحت ترین کار این است که محیطی پاک و به دور از مدفوع سایر پرندگان ، آب تمیز ، دانه خشک و تمیز ، سبزیجات به عنوان تغذیه اساسی به خصوص تغذیه با گیاه قاصدک که قانوناً برای عملکرد بهتر کبد و سم زدایی در آن مؤثر است .
--------------------------------
درمان : 
درمان بایستی با تمیز نگه داشتن قفس به طوری پرنده با مدفوع سایر پرندگان در ارتباط نباشد یا کف قفس با شن پوشانده شود و روزانه تعویض گردد  ، این مسئله می تواند در طی درمان از عفونت مجدد پرنده جلوگیری نماید برای پرنده آب تازه و غذای تمیز فراهم نمایید . وقتی که بیماری تشخیص داده شد شما بعد از استفاده از پرو بیوتیک از آنتی بیوتیکی که توسط دامپزشک تجویز می گردد استفاده نمایید.